Εμπλοκές- Όρια - Φόρτος Μάχης 


Στον χώρο διεξαγωγής των γύρων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η παρουσία οποιοδήποτε παρατηρητών / αναπληρωματικών κ.α.

Στον χώρο θα βρίσκονται ΜΟΝΟ οι εγκεκριμένοι διαιτητές ,οι ομάδες και άτομα της διοργάνωσης.


> ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΩΝ 

# Εμπλοκές, όρια & αποστάσεις

Όλα τα αεροβόλα θα πρέπει να μετρηθούν πριν την έναρξη της συνάντησης. Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένο χώρο, οριοθετημενό απο την διοργάνωση. Όλα τα αεροβόλα θα επισημανθούν με ειδική ταινία.

Οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης των fps ή χρήση μη μετρημένου αεροβόλου θεωρείται μη τήρηση των κανονισμών και θα αποφέρει ποινή χαμένου αγώνα στην ομάδα.

Όλα τα αεροβόλα θα μετρηθούν με 0,20 bbs (παρέχονται από την διοργάνωση) και μηδενισμένο hopup.

Μειωτές FPS δεν επιτρέπονται.


# Όρια fps και αποστάσεις ασφαλείας 

Α) Κατηγορία ASSAULT:  Όριο έως 350 fps – ελάχιστη απόσταση βολής 5 βήματα.

Β) Κατηγορία SIDEARM : Όριο εως 350 fps - ελάχιστη απόσταση βολής 5 βήματα .

Γ) Κατηγορία SNIPER : Δεν υφίσταται  

Δ) Κατηγορία SUPPORT: Δεν υφίσταται

Ε) LIGHT MACHINE GUNS – LMG : Δεν υφίστανται

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Γυάλινα ή μεταλλικά bbs απαγορεύονται ρητά!

ΜΟΝΗ ΒΟΛΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ TOURNAMENT # Silent kill & Knife kill

Παίκτης ο οποίος ακουμπά με το χέρι κάποιον αντίπαλο θεωρείται ότι πέτυχε silent kill (δεν χρησιμοποιούμε ομοιώματα μαχαιριών). Ο παίκτης που δέχτηκε το silent kill, δεν φωνάζει HIT!!!,  βγάζει πορτοκαλί γιλέκο σήμανσης και συνεχίσει ανάλογα με τους κανόνες του παιχνιδιού. 


# Γεμιστήρες

Όλοι οι παίκτες χρησιμοποιούν real, low ή midcap γεμιστήρες περιορισμένου αριθμού, ο οποιος είναι 5 γεμιστήρες για τα AEG και 2 γεμιστήρες για τα Sidearm. Highcap γεμιστήρες απαγορεύονται ρητά, χωρίς εξαίρεση.

Για τον 1ο γύρο  Only pistols cowboys - θα επιτραπεί και μια έξτρα γεμιστήρα sidearm , στο σύνολο 3 γεμιστήρες λοιπόν. Για όσους έχουν 2 γεμιστήρες θα επιτρέπεται να έχουν πάνω τους, ΜΟΝΟ μέσα σε γεμιστηράκι έξτρα 25 bbs, και για όσους έχουν μόνο 1 γεμιστήρα sidearm θα επιτρέπετε να έχουν πάνω τους MONO μέσα σε γεμιστηράκι 50 bbs.   


# Περιορισμός bbs

Οι γεμιστήρες AEG απαγορεύεται να έχουν μέσα πάνω από 60 bbs η κάθε μία. Πάνω σας κάθε στιγμή μπορείτε να έχετε έως 300 bbs συνολικά, μόλις αυτά τελειώσουν τότε τελειώνει και το παιχνίδι / γύρος για εσάς.

Για τα Sidearm, οι γεμιστήρες απαγορεύεται να έχουν πάνω απο 25 bbs / ανά γεμιστήρα. Πάνω σας κάθε στιγμή μπορείτε να έχετε μέχρι και 50bbs συνόλικα ΜΟΝΟ σε γεμιστήρες, εκτός απο τον 1ο γύρο, όπου επιτρέπεται μία ακόμη γεμιστήρα, και έχτρα bbs σε ΜΟΝΟ γεμιστηράκι ΑΥΣΤΗΡΑ για τον γύρο αυτόν.

  

# Χειροβομβίδες, Καπνογόνα, Βεγγαλικά

Α.Χειροβομβίδες τύπου tornado,cyclone,storm κ.α  

Όταν σκάσει χειροβομβίδα, και μας χτυπήσει bb θεωρούμαστε αυτομάτως νεκροί ανεξάρτήτα απο την απόσταση η την κάλυψη που έχουμε. Εάν κάποιος παίκτης είναι πολύ καλά καλυμμένος (πίσω από βράχο, δέντρο ή τοίχο) και δεν χτυπηθεί απο bb τότε δεν είναι νεκρός και φωνάζει δυνατά «ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ», ώστε να γνωρίζουν οι αντίπαλοι ότι είναι εντός παιχνιδιού.

Β.Χειροβομβίδες τύπου TRMR κ.α (Χειροβομβίδες κρότου)

Οι χειροβομβίδες κρότου λειτουργούν σαν flash , δηλαδή σε ακτίνα 5 μέτρων οι παίκτες παραμένουν ακίνητοι για 10 sec,και έπειτα είναι και πάλι ενεργοί ,εφόσον δεν χτυπηθούν απο αντίπαλο. 

Προσοχή στις χειροβομβίδες κρότου TRMR, λόγω μεγάλου βάρους. Καπνογόνα παίζουν κανονικά.

Απαγορεύονται ρητά, βεγγαλικά, ιδιοκατασκευές κτλ. !!!!!


# Hit

Όταν ο παίκτης δέχεται bbs οπουδήποτε στο σώμα του ή στον εξοπλισμό του (καπέλο, σακίδιο κτλ., εξαιρείται το όπλο του) τηρεί την εξής διαδικασία: Φωνάζει «HIT!!!», θεωρείται νεκρός, βγάζει πορτοκαλί γιλέκο σήμανσης για να δείξει ότι βρίσκεται εκτός παιχνιδιού,και ακολουθεί τους κανόνες του κάθε γύρου.

Εάν δεχτεί bbs το αεροβόλο ο παίκτης συνεχίζει κανονικά μόνο με SIDEARM .Αν δεν διαθέτει ,είναι εκτός παιχνιδιού . Αν δεχτεί bbs και το SIDEARM ο παίχτης θεωρείται εκτός παιχνιδιού.

> Στα φίλια πύρα, νεκρός θεωρείται  ο παίχτης που τα δέχτηκε.


# Πορτοκαλί γιλέκο σήμανσης

Το πορτοκαλί γιλέκο σήμανσης το φοράμε ή το τοποθετούμε  σε ορατό σημείο 360ο όταν :

α. Δεχθούμε ΗΙΤ

β. Είμαστε ΝΕΚΡΟΙ και επιστρέφουμε στο SAFEHOUSE ή στο RESPAWN,

γ. Είμαστε εκτός παιχνιδιού και κατευθυνόμαστε εκτός πεδίου ή στο safe zone\σημείο regen,

δ. Ξεκουραζόμαστε, βαρεθήκαμε, φτιάχνουμε εξοπλισμό και γενικά όποτε θεωρούμε τον εαυτό μας εκτός παιχνιδιού για μικρό ή για μεγάλο διάστημα και δεν θέλουμε να επηρεάσουμε την εξέλιξη και το παιχνίδι των υπολοίπων.


# Eπικοινωνίες

Συχνότητες VHF / UHF  και PMR , θα δοθούν την ημέρα του τουρνουά σε όλες της ομάδες.

Το Κανάλι ασφαλείας / Διοργάνωσης είναι το 8


 # Κανόνας ΜΠΑΜ

Ισχύει μόνο εάν ο αντίπαλος ΔΕΝ σας έχει αντιληφθεί,είναι στάσιμος και βρίσκεστε σε απόσταση μικρότερη των κατώτατων ορίων εμπλοκής από αυτόν. Σεβόμαστε το ότι ο αντίπαλος μας ,βάζει σε προτεραιότητα την ασφάλεια μας και όχι το kill,εμείς με την σειρά μας τον επιβραβέυουμε με την αποδοχή του hit. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Διατηρείστε τις επιτρεπόμενες αποστάσεις εμπλοκής. Εάν ο αντίπαλος είναι σε θέση άμυνας, τότε ο επιτιθέμενος θα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση επίθεσης, ώστε να είναι εντός των ορίων. Το πλεονέκτημα για λόγους ασφαλείας το έχει ο αμυνόμενος.

Είναι ένας παρεξηγημένος κανόνας και θα πρέπει και οι 2 πλευρές να τον τηρούν απόλυτα.


# Κανόνας PARLAY

Ισχύει σε κοντινή επαφή και όταν δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είχε το πλεονέκτημα της σίγουρης βολής, έπειτα απομακρύνεστε 10 μ. σε αντίθετες κατευθύνσεις από τις αρχικές.


# Παύση

Εάν δοθεί παύση από τη διοργάνωση ή κάποιον παίκτη, παραμένουν όλοι στις θέσεις τους και φωνάζουν και οι ίδιοι «ΣΤΟΠ !!!», ώστε να μεταφερθεί η πληροφορία σε όλο το πεδίο. Αυτός που έδωσε την παύση αναμένεται να ενημερώσει κάποιον από τη διοργάνωση. Από το ίδιο σημείο αναμένεται να αρθεί η παύση και να δοθεί η εντολή «ΠΑΙΖΕΙ!!!», την οποία πάλι όλοι οφείλουν να φωνάξουν, ώστε να αρθεί η παύση σε όλο το πεδίο.